SMC ob še enega poslanca

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Poslansko skupino SMC po Janiju Möderndorferju zapušča še en poslanec.
Oglej si celoten članek

Iz poslanske skupine SMC je izstopil Gregor Židan, poročata tako 24ur kot Dnevnik. Židan, ki je v poslanske klopi sedel namesto Zdravka Počivalška, ko je ta zasedel ministrsko mesto, naj bi o razlogih za izstop spregovoril še danes. 

Židan naj bi prestopil v poslansko skupino SD. 

Möderndorfer prestopil k Šarcu

Prejšnji teden je iz stranke SMC in njene poslanske skupine izstopil tudi Jani Möderndorfer. Po premisleku se je odločil prestopiti v poslansko skupino LMŠ, je povedal prejšnji teden. Med razlogi za to odločitev je Möderndorfer navedel, da je nasprotoval vstopu v koaliciji, da zagovarja svoboščine v ustavi, človekove pravice in vladavino prava. 

Möderndorfer je rekorder med prestopniki v politiki. Zamenjal je člansko izkaznico že petih političnih strank. Bil je član LDS, v ljubljanski občinski politiki je bil član Liste Zorana Jankovića, ki je nato ustanovil stranko Pozitivna Slovenija, od tam je odšel v stranko Zavezništva Alenke Bratušek. Leta 2015 je stranko in poslansko skupino SAB zapustil in se pridružil Stranki modernega Centra, kjer je ostal do danes.

Slovenija Jani Möderndofer zapušča SMC, pridružil se bo ...

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 11:42 19. Maj 2020.

    Fuzbalerji menjavajo moštvo ko pri fuzbalu, Moderni Dolfi pa sledi kriku nove mode.

  • 19:02 18. Maj 2020.

    V SMC ostaja samo še drek

  • 17:48 18. Maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.