Smešna kazen za predrzneža, ki je ogrožal rešilca na nujni vožnji

Foto: Suzana Kos Rešilec
35-letnik se je reševalnemu vozilu na nujni vožnji "prilepil na rit".
Oglej si celoten članek

Krški policisti so včeraj v Krškem ustavili in oglobili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ker se je vozil za reševalnim vozilom na nujni vožnji.

"Reševalno vozilo z vključenimi modrimi lučmi in sireno je peljalo iz Sevnice proti Novemu mestu, med tem pa je tesno za njimi ves čas vozil 35-letni voznik, izkoriščal dejstvo, da so se drugi udeleženci na cesti umikali in dajali prednost reševalnemu vozilu ter tako vozil z enako hitrostjo in na način kot reševalno vozilo," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

S tem je kršil zakon o pravilih cestnega prometa, ki prepoveduje priključitev vozilu s prednostjo, vozilu za spremstvo ali vozilu v spremstvu, prepovedano jih je tudi prehiteti.

Predpisano globo 80 evrov je voznik plačal takoj. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:37 7. Junij 2018.

    No, tak pojav vidim skoraj zmeraj, ko na avtocesti hiti rešilec, da nekomu pomaga ali ga pripelje v bolnišnico. 80 …

  • 07:09 7. Junij 2018.

    Norec je ogrožal je sebe, ne rešilca.

  • ode
    00:10 6. Junij 2018.

    Ker je plačal takoj, je plačal le 40 eur, to je, polovico predpisane kazni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.