Slovenija
3054 ogledov

Smešna kazen za predrzneža, ki je ogrožal rešilca na nujni vožnji

Rešilec Suzana Kos
35-letnik se je reševalnemu vozilu na nujni vožnji "prilepil na rit".

Krški policisti so včeraj v Krškem ustavili in oglobili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ker se je vozil za reševalnim vozilom na nujni vožnji.

"Reševalno vozilo z vključenimi modrimi lučmi in sireno je peljalo iz Sevnice proti Novemu mestu, med tem pa je tesno za njimi ves čas vozil 35-letni voznik, izkoriščal dejstvo, da so se drugi udeleženci na cesti umikali in dajali prednost reševalnemu vozilu ter tako vozil z enako hitrostjo in na način kot reševalno vozilo," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

S tem je kršil zakon o pravilih cestnega prometa, ki prepoveduje priključitev vozilu s prednostjo, vozilu za spremstvo ali vozilu v spremstvu, prepovedano jih je tudi prehiteti.

Predpisano globo 80 evrov je voznik plačal takoj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Pepe007 07:37 07.junij 2018.

    No, tak pojav vidim skoraj zmeraj, ko na avtocesti hiti rešilec, da nekomu pomaga ali ga pripelje v bolnišnico. 80 € ni premajhna kazen, če damo organom pregona možnost, da kaznujejo večino primerov take vožnje. Torej posnetki cestnih kamer, rešilci ...prikaži več bi lahko bili sami opremljeni s kamerami, da se razjasnijo mejne prometne situacije na nujnih vožnjah in podobno. Mora pa temu slediti zakonodaja.

  • Lavdan 07:09 07.junij 2018.

    Norec je ogrožal je sebe, ne rešilca.

  • ode 00:10 06.junij 2018.

    Ker je plačal takoj, je plačal le 40 eur, to je, polovico predpisane kazni.