Smrt odprla rane

Foto: Žurnal24 Boris Kajtna pravi: “Do danes se nam tudi nihče ni opravičil, menda zato ker naj
Nezaslišano. Bojan Kajtna se je pred tremi leti zgrudil pred celjsko bolnišnico in umrl. Krivci se še niso zagovarjali.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo je marca lani vložilo obtožnico zoper medicinsko sestro in medicinskega tehnika iz celjske bolnišnice, ki sta obtožena povzročitve smrti iz malomarnosti. A razpisa naroka na celjskem okrožnem sodišču še ni. Gre za primer smrti podjetnika Bojana Kajtne, ki je pomoč zaradi bolečin v prsih in težav z dihanjem na celjski urgenci poiskal 10. junija pred tremi leti. A ga je medicinska sestra takrat zavrnila že pri vratih, češ da nima potrjene zdravstvene izkaznice in napotnice.

“Nič se ni spremenilo”

Ponjo ga je napotila v bližnji zdravstveni dom, a Kajtna se je zunaj zgrudil in umrl. “Od takrat se ni nič spremenilo in iz tega se niso naučili ničesar,” pravi brat pokojnega Boris Kajtna, ki si želi le, da novih žrtev očitno zgrešenega sistema ne bi bilo. A je ljubljanski primer smrti makedonskega delavca dovolj zgovoren in je znova odprl stare rane. Najbolj pa boli, še pravi Kajtna, da so se takrat zlagali, češ da so brata našli mrtvega zunaj, pred bolnišnico. “A vsi vemo, da je pred tem trkal na vrata urgence, kar so potrdile tudi priče,” razlaga Kajtna, ki upa, da se bodo priče na sodišču še spomnile podrobnosti.

Primer ni nujen
Kot smo izvedeli neuradno, naj bi bila sodnica, ki ji je dodeljen ta primer, zasuta z delom, zato se bo glavna obravnava v najboljšem primeru začela po poldrugem letu, saj imajo prednost priporne zadeve. “To je nevzdržno in nesprejemljivo. Sodišče bi moralo že zdavnaj razpisati narok, pa tudi preiskava bi lahko bila končana prej, kot je bila,” meni Bojan Grubar, mariborski odvetnik, ki bo v tem primeru zastopal družino Kajtna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.