Slovenija
19 ogledov

Smrt odprla rane

Boris Kajtna pravi: “Do danes se nam tudi nihče ni opravičil, menda zato ker naj Žurnal24 main
Nezaslišano. Bojan Kajtna se je pred tremi leti zgrudil pred celjsko bolnišnico in umrl. Krivci se še niso zagovarjali.

Tožilstvo je marca lani vložilo obtožnico zoper medicinsko sestro in medicinskega tehnika iz celjske bolnišnice, ki sta obtožena povzročitve smrti iz malomarnosti. A razpisa naroka na celjskem okrožnem sodišču še ni. Gre za primer smrti podjetnika Bojana Kajtne, ki je pomoč zaradi bolečin v prsih in težav z dihanjem na celjski urgenci poiskal 10. junija pred tremi leti. A ga je medicinska sestra takrat zavrnila že pri vratih, češ da nima potrjene zdravstvene izkaznice in napotnice.

“Nič se ni spremenilo”

Ponjo ga je napotila v bližnji zdravstveni dom, a Kajtna se je zunaj zgrudil in umrl. “Od takrat se ni nič spremenilo in iz tega se niso naučili ničesar,” pravi brat pokojnega Boris Kajtna, ki si želi le, da novih žrtev očitno zgrešenega sistema ne bi bilo. A je ljubljanski primer smrti makedonskega delavca dovolj zgovoren in je znova odprl stare rane. Najbolj pa boli, še pravi Kajtna, da so se takrat zlagali, češ da so brata našli mrtvega zunaj, pred bolnišnico. “A vsi vemo, da je pred tem trkal na vrata urgence, kar so potrdile tudi priče,” razlaga Kajtna, ki upa, da se bodo priče na sodišču še spomnile podrobnosti.

Primer ni nujen
Kot smo izvedeli neuradno, naj bi bila sodnica, ki ji je dodeljen ta primer, zasuta z delom, zato se bo glavna obravnava v najboljšem primeru začela po poldrugem letu, saj imajo prednost priporne zadeve. “To je nevzdržno in nesprejemljivo. Sodišče bi moralo že zdavnaj razpisati narok, pa tudi preiskava bi lahko bila končana prej, kot je bila,” meni Bojan Grubar, mariborski odvetnik, ki bo v tem primeru zastopal družino Kajtna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.