Smrt udarila v raju

Foto: Žurnal24
Poplave na Haitiju so za sabo pustile krvavo sled. Umrlo je namreč že 31 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na Haitiju je umrlo že 31 ljudi. © AFP

 
Na Haitiju se spopadajo s hudimi poplavami in zemeljskimi plazovi, ti pa so posledica močnega deževja, ki traja že štirinajst dni. Število smrtnih žrtev se je povzpelo že na 31, so sporočile tamkajšnje oblasti. Katastrofa je najhuje prizadela vas Cabaret v notranjosti države, saj je samo tam umrlo 23 ljudi. Haitijski notranji minister je opozoril, da se število žrtev lahko še povzpne, saj reševalci še niso prečesali celotnega območja. Dodal je tudi, da je brez strehe nad glavo ostalo več kot 1000 ljudi in da je pomoč zanje že na poti.
Poplave na Haitiju niso redkost, saj so na otoku posekali kar 90 odstotkov gozdov. Leta 2004 je zaradi viharja Jeanne umrlo 5000 ljudi.
Deževje je sicer zajelo tudi Jamajko in Kubo, ki tako kot Haiti upata, da se napovedi meteorologov, ki pravijo, da se vreme tudi v prihodnjih dneh ne bo popravilo, ne bodo uresničile.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.