Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Smrt udarila v raju

Žurnal24 main
Poplave na Haitiju so za sabo pustile krvavo sled. Umrlo je namreč že 31 ljudi.

Na Haitiju je umrlo že 31 ljudi. © AFP

 
Na Haitiju se spopadajo s hudimi poplavami in zemeljskimi plazovi, ti pa so posledica močnega deževja, ki traja že štirinajst dni. Število smrtnih žrtev se je povzpelo že na 31, so sporočile tamkajšnje oblasti. Katastrofa je najhuje prizadela vas Cabaret v notranjosti države, saj je samo tam umrlo 23 ljudi. Haitijski notranji minister je opozoril, da se število žrtev lahko še povzpne, saj reševalci še niso prečesali celotnega območja. Dodal je tudi, da je brez strehe nad glavo ostalo več kot 1000 ljudi in da je pomoč zanje že na poti.
Poplave na Haitiju niso redkost, saj so na otoku posekali kar 90 odstotkov gozdov. Leta 2004 je zaradi viharja Jeanne umrlo 5000 ljudi.
Deževje je sicer zajelo tudi Jamajko in Kubo, ki tako kot Haiti upata, da se napovedi meteorologov, ki pravijo, da se vreme tudi v prihodnjih dneh ne bo popravilo, ne bodo uresničile.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.