Smrtno nevarno: Za posnetek legel na sredino avtocestnega pasu

Foto: Dars
Foto: Dars
Lahko bi se končalo tragično.
Oglej si celoten članek

DARS je delil posnetek nadzornih videokamer, na katerem je moč videti smrtno nevarno početje.

Trije mladostniki so se sprehajali v nasprotni smeri vožnje avtomobilov na avtocestnem robu, kljub velikim hitrostim avtomobilov, ki so vozili mimo.

Že takšno početje je prepovedano in obenem smrtno nevarno, skupina pa je ob svojem početju sklenila, da bo eden izmed njih legel na cesto, preostala dva pa ga bosta pri tem posnela s svojim telefonom. Več o tem v spodnjem videu:

Mladenič je nekaj sekund ležal na asfaltu. Mimoidočih avtov ni bilo. Ko so nadaljevali s svojo potjo, se je od daleč že bližalo vozilo, ki bi sedečega mladeniča lahko smrtno poškodovalo.

Na PU Kranj, ki so potrdili, da gre za jeseniški del gorenjske avtoceste in kršitev, ki se je zgodila v mesecu septembru. ''Od zbranih obvestil bo odvisno, ali je dejanje prekršek (hoja po avtocesti) ali kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, če bo potrjena nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti. Je pa brez dileme povsem jasno, da gre za absolutno neodgovorno, nesprejemljivo in samomorilsko početje, ki lahko ogroža osebno varnost ter varnost drugih ljudi, prometa in premoženja. Zato ga ostro obsojamo. Vsakemu, tudi otroku mora biti jasno, da se tega ne počne,'' so zapisali.

DARS ob deljenju posnetka opozarja, da kljub temu, da so nekateri za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, tudi ogroziti prometno varnost in svoje življenje, je hoja po avtocesti prepovedana in smrtno nevarna! ''Kdor hodi po avtocesti, ima veliko možnosti, da ga zbije vozilo!'' so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:32 20. Oktober 2021.

    kup komentarjev ki sam kritizirate,ste jim fovš ker so mladi pa neumni,vsi vi ste pa nedolžne ovčke bili

  • 16:32 20. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

  • 15:45 20. Oktober 2021.

    In Dars celo to objavi. Zdaj so šele pravi frajerji ko jih cela Slovenija vidi kako tvegajo življenja Butale.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.