Slovenija
3701 ogledov

Smrtno nevarno: Za posnetek legel na sredino avtocestnega pasu

Dars
Lahko bi se končalo tragično.

DARS je delil posnetek nadzornih videokamer, na katerem je moč videti smrtno nevarno početje.

Trije mladostniki so se sprehajali v nasprotni smeri vožnje avtomobilov na avtocestnem robu, kljub velikim hitrostim avtomobilov, ki so vozili mimo.

Že takšno početje je prepovedano in obenem smrtno nevarno, skupina pa je ob svojem početju sklenila, da bo eden izmed njih legel na cesto, preostala dva pa ga bosta pri tem posnela s svojim telefonom. Več o tem v spodnjem videu:

Mladenič je nekaj sekund ležal na asfaltu. Mimoidočih avtov ni bilo. Ko so nadaljevali s svojo potjo, se je od daleč že bližalo vozilo, ki bi sedečega mladeniča lahko smrtno poškodovalo.

Na PU Kranj, ki so potrdili, da gre za jeseniški del gorenjske avtoceste in kršitev, ki se je zgodila v mesecu septembru. ''Od zbranih obvestil bo odvisno, ali je dejanje prekršek (hoja po avtocesti) ali kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, če bo potrjena nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti. Je pa brez dileme povsem jasno, da gre za absolutno neodgovorno, nesprejemljivo in samomorilsko početje, ki lahko ogroža osebno varnost ter varnost drugih ljudi, prometa in premoženja. Zato ga ostro obsojamo. Vsakemu, tudi otroku mora biti jasno, da se tega ne počne,'' so zapisali.

DARS ob deljenju posnetka opozarja, da kljub temu, da so nekateri za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, tudi ogroziti prometno varnost in svoje življenje, je hoja po avtocesti prepovedana in smrtno nevarna! ''Kdor hodi po avtocesti, ima veliko možnosti, da ga zbije vozilo!'' so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 10
 • krucefiks 21:32 20.oktober 2021.

  kup komentarjev ki sam kritizirate,ste jim fovš ker so mladi pa neumni,vsi vi ste pa nedolžne ovčke bili

 • Howard_Steinke 16:32 20.oktober 2021.

  Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 15:45 20.oktober 2021.

  In Dars celo to objavi. Zdaj so šele pravi frajerji ko jih cela Slovenija vidi kako tvegajo življenja Butale.