SMS-Zeleni in DS s pravo alternativo

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Stranka mladih - zeleni Evrope in Demokrati Slovenije bodo skupaj nastopili na državnozborskih volitvah.
Oglej si celoten članek

Predsednik Demokratov Slovenije (DS) Mihael Jurak in predsednik Stranka mladih - zeleni Evrope Darko Krajnc sta podpisala sporazum o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah. S tem se uresničuje pobuda stranke o povezovanju vseh tistih, ki verjamejo v spremembo na bolje z odgovornim eko-socialnim pristopom, so sporočili iz stranke SMS - Zeleni.

Skupni nastop temelji predvsem na podobnih programskih izhodiščih. V SMS - Zelenih menijo, da je programska politika DS usmerjena k ustvarjanju družbenega potenciala za splošni napredek in razvoj. Dopolnitev z zeleno politiko pa predstavlja nadgradnjo za odgovorno, trajnostno in transparentno prihodnost nadaljnjega razvoja države.

Sporazum je po Kranjčevih besedah nov korak na poti oblikovanja prave alternative vodenja Slovenije z rešitvami, ki jih obstoječa politika ne more ponuditi. Volivcem in volivkam želijo ponuditi najbojšo izbiro.

S Kavčičem v DZ

Jurak je dejal, da si DS želi drugačne politike od obstoječe. Zavzemajo se za udejanjenje kakovostnih sprememb in so prepričani, da je "Blaž Kavčič pravšnja oseba, ki bo z mladimi in demokrati popeljala koalicijo v državni zbor".

Kavčič je dodal, da je vesel koraka, ki pelje v oblikovanje slovenske alternative. Poudaril je, da bomo spremembe, ki jih potrebujemo, dosegli samo skupaj z motiviranimi državljani, ključ do motiviranih državljanov pa je zaupanje, ki so ga dosedanji strankarski veljaki zaigrali. Poleg tega je izrazil prepričanje, da bodo "4. decembra dobili mandat za spremembe v dobrobit državljanov".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.