Slovenija
86 ogledov

SMS-Zeleni in DS s pravo alternativo

Darko Kranjc Živa Zakšek
Stranka mladih - zeleni Evrope in Demokrati Slovenije bodo skupaj nastopili na državnozborskih volitvah.

Predsednik Demokratov Slovenije (DS) Mihael Jurak in predsednik Stranka mladih - zeleni Evrope Darko Krajnc sta podpisala sporazum o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah. S tem se uresničuje pobuda stranke o povezovanju vseh tistih, ki verjamejo v spremembo na bolje z odgovornim eko-socialnim pristopom, so sporočili iz stranke SMS - Zeleni.

Skupni nastop temelji predvsem na podobnih programskih izhodiščih. V SMS - Zelenih menijo, da je programska politika DS usmerjena k ustvarjanju družbenega potenciala za splošni napredek in razvoj. Dopolnitev z zeleno politiko pa predstavlja nadgradnjo za odgovorno, trajnostno in transparentno prihodnost nadaljnjega razvoja države.

Sporazum je po Kranjčevih besedah nov korak na poti oblikovanja prave alternative vodenja Slovenije z rešitvami, ki jih obstoječa politika ne more ponuditi. Volivcem in volivkam želijo ponuditi najbojšo izbiro.

S Kavčičem v DZ

Jurak je dejal, da si DS želi drugačne politike od obstoječe. Zavzemajo se za udejanjenje kakovostnih sprememb in so prepričani, da je "Blaž Kavčič pravšnja oseba, ki bo z mladimi in demokrati popeljala koalicijo v državni zbor".

Kavčič je dodal, da je vesel koraka, ki pelje v oblikovanje slovenske alternative. Poudaril je, da bomo spremembe, ki jih potrebujemo, dosegli samo skupaj z motiviranimi državljani, ključ do motiviranih državljanov pa je zaupanje, ki so ga dosedanji strankarski veljaki zaigrali. Poleg tega je izrazil prepričanje, da bodo "4. decembra dobili mandat za spremembe v dobrobit državljanov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.