Slovenija
29 ogledov

Mladi na volitve skupaj s Kavčičem

kongres, LDS, katarina kresal, blaž kavčič Žurnal24 main
Stranka mladih - zeleni Evrope (SMS - Zeleni) bo na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah nastopila skupaj z nekdanjim članom LDS Blažem Kavčičem, ki je v javnosti postal najbolj znan po svojih kritikah na delo predsednice LDS Katarine Kresal.

Iz stranke so sporočili, da so z vstopom Kavčiča pridobili "svetovljansko osebo z dolgoletnimi izkušnjami in delovanjem v gospodarstvu in politiki, ki lahko veliko prispeva predvsem k ekonomski, socialni in medgeneracijski dimenziji delovanja SMS - Zeleni".

Po besedah predsednika SMS - Zeleni Darka Kranjca s tem krepijo interes mladih in ekosocialne politike, "saj združujemo moči, da bomo sinergično in kredibilno pokrili vsa področja delovanja države in ljudem ponudili pravo, kompetentno in pošteno alternativo na prihajajočih volitvah, za trajnostno in socialno prihodnost".

Kavčič, sicer predsednik državnega sveta, pa je ob tem dejal, da je njegov izziv "nadgradnja" omenjene stranke z večjim poudarkom na gospodarstvu in socialnih vprašanjih.

Komentarjev 2
  • privat 15:56 03.oktober 2011.

    kdo oblubi pregon starih politikov , ki so gršili ..dobi moj glas

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:09 30.september 2011.

    G.Kavčič,kaj,ko bi si vi spakirali en majhen kuferček in odpizdili,čim dlje od parlamenta,saj je zadost škode povzročeno od takih nesposobnežev,kot ste vi!