Smuka v Kranjski Gori se začenja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ob nižjih temperaturah v zadnjih dneh je žičničarjem v Kranjski Gori uspelo pripraviti smučišča z do 40 centimetri kompaktnega snega. Smuka je prvi dan možna do 16. ure na progah Mala Mojca in Velika Mojca.
Oglej si celoten članek

Smučišča v Zgornjesavski dolini letos začenjajo delo bolj pozno kot običajno, kasneje kot na Krvavcu, Voglu, Mariborskem Pohorju, Rogli in Kaninu. A za praznike bodo smučarji vendarle že lahko napolnili kranjskogorske turistične kapacitete.

Vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora Klavdija Gomboc se to zimo nadeja najmanj ponovitve lanske sezone. Ta je bila sicer s 160 tisoč obiskovalci za 20 odstotkov slabša od sezone pred tem. Najmanj tako uspešno sezono, kot je bila predhodna, pričakujejo tudi v Hit Alpinei, ki je lastnica večine kranjskogorskih turističnih zmogljivosti.

Letos so sicer žičničarji sistem umetnega zasneževanja nadgradili na tekmovalnem in družinskem smučišču v Podkorenu. Postopoma bodo poleg dveh vlečnic odprli še ostale naprave na smučiščih.

Ob stalnih izboljšavah žičničarji upajo, da bo letošnjo zimo čim več smučarjev ostalo na slovenskih smučiščih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.