Slovenija
25 ogledov

Smuka v Kranjski Gori se začenja

Zeleni december v Kranjski Gori Reuters
Ob nižjih temperaturah v zadnjih dneh je žičničarjem v Kranjski Gori uspelo pripraviti smučišča z do 40 centimetri kompaktnega snega. Smuka je prvi dan možna do 16. ure na progah Mala Mojca in Velika Mojca.

Smučišča v Zgornjesavski dolini letos začenjajo delo bolj pozno kot običajno, kasneje kot na Krvavcu, Voglu, Mariborskem Pohorju, Rogli in Kaninu. A za praznike bodo smučarji vendarle že lahko napolnili kranjskogorske turistične kapacitete.

Vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora Klavdija Gomboc se to zimo nadeja najmanj ponovitve lanske sezone. Ta je bila sicer s 160 tisoč obiskovalci za 20 odstotkov slabša od sezone pred tem. Najmanj tako uspešno sezono, kot je bila predhodna, pričakujejo tudi v Hit Alpinei, ki je lastnica večine kranjskogorskih turističnih zmogljivosti.

Letos so sicer žičničarji sistem umetnega zasneževanja nadgradili na tekmovalnem in družinskem smučišču v Podkorenu. Postopoma bodo poleg dveh vlečnic odprli še ostale naprave na smučiščih.

Ob stalnih izboljšavah žičničarji upajo, da bo letošnjo zimo čim več smučarjev ostalo na slovenskih smučiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.