Sneg do nižin: V teh krajih po Sloveniji ga lahko zapade do 20 cm

Foto: Saša Despot sneg Foto: Profimedia Sneg Foto: Saša Despot sneg
Ponekod po državi že večji del dneva sneži, ponoči bo snežilo predvsem na zahodu države.
Oglej si celoten članek

„Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov se bodo v prihodnjih urah padavine na severovzhodu Slovenije ponovno okrepile. Do jutri dopoldan bo v Podravju, Slovenskih Goricah, Halozah, na Pohorju in v delu Goričkega zapadlo še od 5 do 20 cm novega snega,“ so zapisali vremenoslovci portala neurje.si.

Nekaj občasnih padavin je pričakovati tudi drugod na Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem in v osrednji Sloveniji.

V osrednji in jugovzhodni Sloveniji ter večjem delu Prekmurja bo predvsem ob šibkejših padavinah rahlo deževalo ali rosilo, ob močnejših padavinah pa bo, tudi po nižinah, snežilo.

Foto: Profimedia Sneg

Jutri zjutraj lahko morje poplavi nižje dele obale.

V nedeljo se bo ciklonsko območje pomaknilo južneje od naših krajev.

V začetku prihodnjega tedna se bo nad vzhodno Evropo, Alpami in Balkanom okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se bo obrnil na južne smeri, pritekal bo toplejši in bolj suh zrak.

V sredo ali četrtek bo nad zahodnim Sredozemljem najverjetneje nastalo plitvo ciklonsko območje, ki lahko v nadaljevanju vpliva tudi na vreme pri nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:18 9. December 2020.

    super, da je sneg in božično vzdušje. ki vnaša pomirjujoče družinske vrednote. pogrešam edino levičarske sociopate, da začnejo komentirati, da …

  • 19:33 9. December 2020.

    Citiram naslov: Ponekod po državi že večji del dneva sneži, ponoči bo snežilo predvsem na zahodu države. Od kdaj je …

  • 18:21 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.