Slovenija
45221 ogledov

Sneg do nižin: V teh krajih po Sloveniji ga lahko zapade do 20 cm

sneg
1/3
Saša Despot
Ponekod po državi že večji del dneva sneži, ponoči bo snežilo predvsem na zahodu države.

„Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov se bodo v prihodnjih urah padavine na severovzhodu Slovenije ponovno okrepile. Do jutri dopoldan bo v Podravju, Slovenskih Goricah, Halozah, na Pohorju in v delu Goričkega zapadlo še od 5 do 20 cm novega snega,“ so zapisali vremenoslovci portala neurje.si.

Nekaj občasnih padavin je pričakovati tudi drugod na Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem in v osrednji Sloveniji.

V osrednji in jugovzhodni Sloveniji ter večjem delu Prekmurja bo predvsem ob šibkejših padavinah rahlo deževalo ali rosilo, ob močnejših padavinah pa bo, tudi po nižinah, snežilo.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Jutri zjutraj lahko morje poplavi nižje dele obale.

V nedeljo se bo ciklonsko območje pomaknilo južneje od naših krajev.

V začetku prihodnjega tedna se bo nad vzhodno Evropo, Alpami in Balkanom okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se bo obrnil na južne smeri, pritekal bo toplejši in bolj suh zrak.

V sredo ali četrtek bo nad zahodnim Sredozemljem najverjetneje nastalo plitvo ciklonsko območje, ki lahko v nadaljevanju vpliva tudi na vreme pri nas.

Komentarjev 3
  • alibaba40 20:18 09.december 2020.

    super, da je sneg in božično vzdušje. ki vnaša pomirjujoče družinske vrednote. pogrešam edino levičarske sociopate, da začnejo komentirati, da ga je naročil jj. a ste buziji na dopustu?

  • Porko2 19:33 09.december 2020.

    Citiram naslov: Ponekod po državi že večji del dneva sneži, ponoči bo snežilo predvsem na zahodu države. Od kdaj je Štajerska, Koroška in Prekmurje na zahodu? Žurnalovi novinarji pa ste res nepismeni!!!!

  • rexuathe 18:21 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks