Sneg se že oprijema cestišča

Foto: Bralec Logatec Foto: Bralec Logatec Foto: B. E. ljubljana Foto: B. E. drevesa Foto: Jani Srebot Sneg v Bohinju Foto: Jani Srebot Sneg v Bohinju Foto: Jani Srebot Sneg v Bohinju Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: S. H. H. cesta Foto: S. H. H. Ljubljana Foto: S. H. H. Ljubljana Foto: S Ljubljana Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: A. L. Kranj Foto: A. L. Kranj Foto: Bralec Vransko Foto: Bralev Vransko Foto: G. P. Kamnik Foto: G. P. Kamnik Foto: G. P. Kamnik Foto: Bralec Robert Ravne na Koroškem Foto: S. H. H. Ljubljana Foto: S. H. H. Ljubljana Foto: S. H. H. ljubljana
Sneg se je oprijel cestišča, prometne nesreče se vrstijo ena za drugo. Zaradi mokrega snega se lomijo veje, veter podira drevesa. Zaprta je tudi želežniška proga.
Oglej si celoten članek

Sneženje je danes zajelo vso Slovenijo, sneg se je oprijemal cestišč, zgodilo se je več prometnih nesreč. Težak sneg je lomil veje in podiral drevesa. Uprava za zaščito in reševanje je do 22.30 poročala o okoli stotih snegolomih po vsej Sloveniji. 

Po podatkih Arsa je največ, 18 centimetrov snega padlo v Ratečah. Poleg snega in plundre je promet ponekod ovirala tudi poledica.Veter in sneg sta največ težav povzročala na Koroškem, drevje in veje pa so promet ovirale tudi na območjih Štajerske, Dolenjske in Gorenjske ter Ljubljane.

O več prometnih nesrečah so poročali s štajerske, dolenjske in gorenjske avtoceste. Več nesreč se je zgodilo na primorski avtocesti v smeri Ljubljane, kjer so nastajali zastoji. Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta regionalna cesta Vrhnika-Logatec. Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lopata in priključkom Arja vas v smeri Ljubljane.

Avtoceste so sicer ves čas plužila in posipala Darsova vozila. Na sneženje so se pripravili že v torek, ko so vremenoslovci napovedovali možnost padavin, posipati in plužiti pa so začeli že pred sneženjem. S posipanjem so začeli na višje ležečih območjih, kot so Brezovica, Postojna, Radovljica, Karavanke ter trojanski predori, so še sporočili z Darsa.

Zaprta želežniška proga

Zaradi velike količine snega je na avstrijski strani zaprta proga med Beljakom in Jesenicami. Cestni in železniški mejni prehod sta zaprta. Mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich, s številkama 414 in 498, bosta zato po Sloveniji peljala po obvozni poti Dobova – Zidani Most – Celje – Maribor – Šentilj – Špilje. Za potnike v notranjem prometu so uredili nadomestne avtobusne prevoze, sporočajo iz Slovenskih železnic. V tovornem prometu bodo na Slovenskih železnicah nujne tovore za zdaj vozili čez mejni prehod Šentilj.

Zaradi obilice snega so  zaprli prelaze Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo. Na avstrijski strani so zaprli tudi prelaz Jezersko.

Zimske razmere so tudi na avstrijskih cestah.

Foto: PIC (cestne kamere) Sneg 27. aprila

 

 Zaradi nevarnosti poledice, plundre ter snega na vozišču  je promet oviran na:
- regionalni cesti Vransko - Blagovica in na cesti čez Tuhinjsko dolino;
- štajerski avtocesti med Blagovico in Šentrupertom.

Zaradi snega so popolne zapore:
- cesta Zbilje - Vodice;
- cesta Mislinja - Slovenj Gradec;
- na prelazih Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo;
- ter na cesti Mojstrana - Vrata od slapa Peričnika dalje. 

Podrta drevesa, električni drogovi, popolne zapore:
- ceste Spodnji Brnik - Moste, Nasovče - Komenda, Črnuče - Gameljne, Ljubljana - Dunajska cesta v smeri Gameljn, Ljubljana - Agrokombinata cesta..

PREBERITE TUDI:

Tudi pri vas sneži? Pošljite nam fotografije!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 00:11 28. April 2016.

    Js mam čist dost cekinov za ok avto in dvojne gume hvala. Ob takem vremenu in temperaturah kot letos je …

  • 23:21 27. April 2016.

    HAARP

  • 22:49 27. April 2016.

    Ti verjetno nimaš cekinov za letne zato furaš svojo reno na zimskih in slučajno si trofil pravi cajt.Tvoje ime bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.