Slovenija
89 ogledov

Sneg se že oprijema cestišča

drevesa
1/26
B. E.
Sneg se je oprijel cestišča, prometne nesreče se vrstijo ena za drugo. Zaradi mokrega snega se lomijo veje, veter podira drevesa. Zaprta je tudi želežniška proga.

Sneženje je danes zajelo vso Slovenijo, sneg se je oprijemal cestišč, zgodilo se je več prometnih nesreč. Težak sneg je lomil veje in podiral drevesa. Uprava za zaščito in reševanje je do 22.30 poročala o okoli stotih snegolomih po vsej Sloveniji. 

Po podatkih Arsa je največ, 18 centimetrov snega padlo v Ratečah. Poleg snega in plundre je promet ponekod ovirala tudi poledica.Veter in sneg sta največ težav povzročala na Koroškem, drevje in veje pa so promet ovirale tudi na območjih Štajerske, Dolenjske in Gorenjske ter Ljubljane.

O več prometnih nesrečah so poročali s štajerske, dolenjske in gorenjske avtoceste. Več nesreč se je zgodilo na primorski avtocesti v smeri Ljubljane, kjer so nastajali zastoji. Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta regionalna cesta Vrhnika-Logatec. Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lopata in priključkom Arja vas v smeri Ljubljane.

Avtoceste so sicer ves čas plužila in posipala Darsova vozila. Na sneženje so se pripravili že v torek, ko so vremenoslovci napovedovali možnost padavin, posipati in plužiti pa so začeli že pred sneženjem. S posipanjem so začeli na višje ležečih območjih, kot so Brezovica, Postojna, Radovljica, Karavanke ter trojanski predori, so še sporočili z Darsa.

Zaprta želežniška proga

Zaradi velike količine snega je na avstrijski strani zaprta proga med Beljakom in Jesenicami. Cestni in železniški mejni prehod sta zaprta. Mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich, s številkama 414 in 498, bosta zato po Sloveniji peljala po obvozni poti Dobova – Zidani Most – Celje – Maribor – Šentilj – Špilje. Za potnike v notranjem prometu so uredili nadomestne avtobusne prevoze, sporočajo iz Slovenskih železnic. V tovornem prometu bodo na Slovenskih železnicah nujne tovore za zdaj vozili čez mejni prehod Šentilj.

Zaradi obilice snega so  zaprli prelaze Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo. Na avstrijski strani so zaprli tudi prelaz Jezersko.

Zimske razmere so tudi na avstrijskih cestah.

Sneg 27. aprila | Avtor: PIC (cestne kamere) PIC (cestne kamere)

 

 Zaradi nevarnosti poledice, plundre ter snega na vozišču  je promet oviran na:
- regionalni cesti Vransko - Blagovica in na cesti čez Tuhinjsko dolino;
- štajerski avtocesti med Blagovico in Šentrupertom.

Zaradi snega so popolne zapore:
- cesta Zbilje - Vodice;
- cesta Mislinja - Slovenj Gradec;
- na prelazih Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo;
- ter na cesti Mojstrana - Vrata od slapa Peričnika dalje. 

Podrta drevesa, električni drogovi, popolne zapore:
- ceste Spodnji Brnik - Moste, Nasovče - Komenda, Črnuče - Gameljne, Ljubljana - Dunajska cesta v smeri Gameljn, Ljubljana - Agrokombinata cesta..

PREBERITE TUDI:

Tudi pri vas sneži? Pošljite nam fotografije!

Komentarjev 5
  • sonyrio 00:11 28.april 2016.

    Js mam čist dost cekinov za ok avto in dvojne gume hvala. Ob takem vremenu in temperaturah kot letos je čist ok počakat z menjavo do maja. Takim brihtam, k se jim mudi z menjavo al pa kr celo leto ...prikaži več vozjo z letnimi, in itak obvladajo mal snegca pol pa seb in predvsem drugim delajo škodo, se pa lohk samo smeješ .

  • pisava 23:21 27.april 2016.

    HAARP

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:49 27.april 2016.

    Ti verjetno nimaš cekinov za letne zato furaš svojo reno na zimskih in slučajno si trofil pravi cajt.Tvoje ime bi moralo biti "VIDOVITI SONYRIO", govedar zblojeni