Slovenija
24 ogledov

Še se bo ohladilo

Pomlad, sneg, rože Shutterstock
Še se bo ohladilo, meja sneženja se bo hitro spuščala in se zvečer ponekod spustila do nižin.

"Danes se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo sredi dneva in popoldne od zahoda razširile na vso Slovenijo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne in zvečer se bo od severa ohladilo, meja sneženja se bo hitro spuščala in se zvečer ponekod spustila do nižin," napoveduje Agencija za okolje RS. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Pred ohladitvijo bodo temperature še od 8 do 16 stopinj C.

Jutri bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno še rahle padavine. Zjutraj bo predvsem na Notranjskem in Gorenjskem snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 5, dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj C.

V petek in soboto bo v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Še bo hladno za ta čas.

Od 30. aprila do 5. maja

V svoji pet do deset dnevni napovedi Arso napoveduje, da bo velik del Evrope v višinah še naprej pod vplivom hladne in vlažne polarne zračne mase. V nedeljo nas bo dosegel vpliv ciklona, ki bo nato potoval čez Panonsko nižino in Balkan proti severovzhodu.

"V soboto bo razmeroma sončno, popoldne bo možna kakšna ploha. V nedeljo in sprva še v ponedeljek bo oblačno in deževno. Od torka do četrtka kaže na spremenljiv tip vremena s popoldanskimi plohami. Počasi bo nekoliko topleje," sklene Arso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.