Sneg zasul ultramaratonko, kuža preživel

Foto: Plaz
Foto: Plaz
Na poti iz Krme proti Kredarici se je zgodila nesreča, v kateri je po neuradnih informacijah umrla znana ultramaratonka in vrtnarka Ruth Podgornik Reš.
Oglej si celoten članek

Pohodniki so dopoldne na poti iz Krme proti Kredarici našli planinko, ki jo je zasul sneg. Po za zdaj neuradnih informacijah gre za znano ultramaratonko in vrtnarko Ruth Podgornik Reš. V Gorski reševalni službi Mojstrana so za STA potrdili, da je planinka mrtva in da ji ob prihodu niso mogli pomagati. Ponesrečenka je imela v nahrbtniku psa, ki je nesrečo preživel in so ga odnesli v dolino. Ob tem v gorski reševalni službi opozarjajo, da so vremenske razmere v visokogorju zelo slabe, saj piha močan veter.

Izrekajo sožalje na Facebooku

Čeprav ponesrečenka ni imela nobenih dokumentov, objave po spletnih družbenih omrežjih kažejo, da gre za Podgornik Reševo, priznano vrtnarko in avtorico številnih knjig o urejanju vrtov ter ultramaratonko. Številni ob njeni smrti tudi na njenem profilu na Facebooku že izrekajo sožalja.

Podgornik Reševa je bila tudi nominiranka za Slovenko leta 2011 in takrat so organizatorji v obrazložitev med drugim zapisali, da je edina slovenska ultramaratonka, njeni dosežki pa jo, čeprav zanje ne pobira kolajn in naslovov, uvrščajo ob bok najuspešnejšim profesionalnim športnikom. "Samo v zadnjih dveh letih je pretekla 800 kilometrov dolgo Slovensko planinsko transverzalo, kar je doslej uspelo le petim moškim, 260 kilometrov maratona skozi Saharo, na katerem sta na cilj prišli le dve ženski, in si pritekla drugo mesto na slovitem Sparthathlonu v Grčiji, kjer je premagala 247 kilometrov dolgo progo. Svojih uspehov ne obeša na veliki zvon, a njeno premagovanje lastnih meja je vzor vsakemu, ki šport ljubi zaradi njega samega," so takrat zapisali pri reviji Jana, ki vsako leto podeljuje ta naziv.

Ponesrečenka bi prihodnje leto dopolnila 50 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:21 28. December 2012.

    Draga Ruth,tokrat ne bos s svojimi najblizjimi za novo leto in pocivaj v miru.

  • 14:48 28. December 2012.

    Vsak misli, da je lahko kos naravi, pa je lahko še tako kondicijsko pripravljen....NARAVA vam sporoča, da če ne boste …

  • 07:48 28. December 2012.

    Tako dobri praznični dnevi vedno ponagajajo.<br />Vedno se zgodi nekaj kar boli. Zato gospa<br />Ruth miru želimo v raju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.