Snega bo le za vzorec

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po sončnem petku nas čaka bolj oblačna sobota, ki bo tudi v nižinah ponudila nekaj snežink. V nedeljo bo pihala burja.
Oglej si celoten članek

Ponoči in jutri dopoldne bomo čutili vpliv oslabljene vremenske fronte. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo tako jutri dopoldne občasno pojavljale rahle padavine. Na Primorskem kot rahel dež, drugje kot rahel sneg. Janez Markošek z agencije za okolje poudarja, da bo šlo za majhno količino snega. "Že popoldne bodo temperature nad ničlo, tako da se bo sneg v nižinah že sproti talil." Kdor bo torej želel uloviti kakšno snežinko, se bo moral dopoldne podvizati.

V soboto popoldne bo suho, ponekod se bodo oblaki trgali. V nedeljo bo dokaj sončno, razen na jugovzhodu države. Na Dolenjskem, Kočevskem in v Beli Krajini bo oblačno. V nedeljo bo začela pihati burja, ki bo v Vipavski dolini dosegala hitrosti do okoli 100 kilometrov na uro.

Tako mrzlega jutra kot je bilo današnje, ta konec tedna ne bo. Dnevne temperature se bodo gibale okoli 0 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek nas čaka suho vreme, na Primorskem bo še pihala rahla burja, ki bo počasi slabela. Padavin, po soboti, vsaj do četrtka ne bo, pravi Markošek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.