Slovenija
23 ogledov

Snega bo le za vzorec

snezinka Shutterstock
Po sončnem petku nas čaka bolj oblačna sobota, ki bo tudi v nižinah ponudila nekaj snežink. V nedeljo bo pihala burja.

Ponoči in jutri dopoldne bomo čutili vpliv oslabljene vremenske fronte. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo tako jutri dopoldne občasno pojavljale rahle padavine. Na Primorskem kot rahel dež, drugje kot rahel sneg. Janez Markošek z agencije za okolje poudarja, da bo šlo za majhno količino snega. "Že popoldne bodo temperature nad ničlo, tako da se bo sneg v nižinah že sproti talil." Kdor bo torej želel uloviti kakšno snežinko, se bo moral dopoldne podvizati.

V soboto popoldne bo suho, ponekod se bodo oblaki trgali. V nedeljo bo dokaj sončno, razen na jugovzhodu države. Na Dolenjskem, Kočevskem in v Beli Krajini bo oblačno. V nedeljo bo začela pihati burja, ki bo v Vipavski dolini dosegala hitrosti do okoli 100 kilometrov na uro.

Tako mrzlega jutra kot je bilo današnje, ta konec tedna ne bo. Dnevne temperature se bodo gibale okoli 0 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek nas čaka suho vreme, na Primorskem bo še pihala rahla burja, ki bo počasi slabela. Padavin, po soboti, vsaj do četrtka ne bo, pravi Markošek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.