Snežinke v vremenski napovedi niso bile "1. april"!

Foto: Profimedia
Včeraj je odmevala vest o izraziti hladni fronti, ki naj bi naše kraje dosegla v petek in ki naj bi prinesla tudi sneg.
Oglej si celoten članek

Na socialnih omrežjih so številni ljudje komentirali, da gre gotovo za prvoaprilsko šalo; morda petkovo vreme res ne bo takšno, kot bi ga lahko pričakovali sredi zim in snegom do kolen, a nekaj snežink naj bi vendarle priplesalo, napovedujejo na Arsu.

Foto: Arso Vreme preglednica

V petek, je razvidno iz Arsove preglednice, lahko predvsem na severozahodu Slovenije pričakujemo nekaj snežink. Po vsej državi bo sicer precej hladneje kot te dni; jutranje temperature bodo od 2 do 8, dnevne od 6 do 14 stopinj Celzija.

"Že v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju okrepljen jugo. Dež se bo v noči na petek okrepil in zajel vso Slovenijo. V petek bo pretežno oblačno in hladno, pojavljale se bodo krajevne plohe. Do večera bodo padavine povsod ponehale," se sicer glasi razširjena napoved za konec delovnega tedna, ki je objavljena na spletni strani Arsa.

Nekaj padavin že jutri

Že jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu bodo občasno krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najnižje jutranje temperature bodo 4 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 12 do 17, v vzhodni Sloveniji do okoli 19 stopinj.

Napoved od 6. do 11. aprila

Kakšen pa bo vikend? Vremenska slika kaže, da bo nad južno polovico Evrope plitvo ciklonsko območje, v višinah pa bo nad Evropo več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega je dokaj nepredvidljiva.

"V soboto bo delno jasno in suho vreme, od nedelje do četrtka pa bo vreme spremenljivo, vsak dan bodo možne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj," napoved vse do konca prihodnjega tedna sklenejo na Arsu.

Napoved Vreme: Začetek aprila bo hladnejši, tudi sneg ni izključen

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:28 3. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.