Slovenija
3702 ogledov

Vreme: Začetek aprila bo hladnejši, tudi sneg ni izključen

Mrzlo jutro
Vikend bo sončen, kakšno vreme nas čaka potem?

Vremenoslovci za danes na zahodu napovedujejo povečini sončno vreme, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Še bo pihal veter vzhodnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem, kjer bo še pihala šibka do zmerna burja, do 17 stopinj Celzija."

Jutri bo povečini sončno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni polovici Slovenije. "Na Primorskem bo še pihala šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in čez dan topleje.

"Nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Balkanom je obsežno območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda še razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Do torka bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, nato pa se bo nad severnim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje. Od srede naprej se bo nad nami krepil veter južnih smeri.

Prihodnji teden hladneje

V nedeljo bo pretežno jasno in toplo, v ponedeljek bo že nekaj več oblačnosti in na severu ni izključena kakšna popoldanska ploha. "V torek bo še delno jasno, od srede do petka pa oblačno z občasnimi padavinami," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo v nedeljo okoli 20 stopinj Celzija, nato pa bo nekoliko hladneje in v dneh z oblačnim in deževnim vremenom bo le malo nad 10 stopinj Celzija."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoveduje, da ne bo presenečenje, če bomo na začetku aprila spet vstopili v hladnejše obdobje. "Vprašanje je, kam se bo vdrla dolina s hladnejšim zrakom, v zadnjih izračunih jo modeli potiskajo vedno bolj proti Zahodnemu Sredozemlju," pišejo pri Ciklon.si. "Če bi se recimo modeli spet začeli nagibati z vdorom proti vzhodu, lahko dobimo tudi večjo pošiljko mrzlega zraka in sneg na nizki nadmorski višini." Opozarjajo, da je za natančne napovedi še predaleč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.