So Adrii zasegli prva letala?

Foto: Profimedia Le še spomin, posnetek je nastal 1. septembra 2019.
Foto: Profimedia Le še spomin, posnetek je nastal 1. septembra 2019.
Letali naj bi jutri ostali prizemljeni.
Oglej si celoten članek

Lizinške hiše naj bi Adrii Airways zaradi neporavnanih obveznosti odpovedale lizinške pogodbe za dve letali Bombardier CRJ900, poročata Siol in Finance. Letala naj bi prizemljili s petkom. Prvi mož Adrie Holger Kowarsch to zanika. Kot je povedal za STA, pogajanja z lizinškimi hišami še vedno potekajo.

Adria ima trenutno v floti 16 letal, vendar številna od njih skupaj s posadko oddaja v najem drugim letalskim družbam. Kot poroča Siol, ni izključeno, da bo Adria v naslednjih dneh ostala še brez nekaterih drugih letal. Po neuradnih informacijah portala naj bi lastniki letal Airbus, ki jih najema Adria, preverjali, ali v Ljubljani ustrezno skrbijo zanje. V skrajnem primeru bi lahko odpovedali lizinške pogodbe.

Po javno dostopnih podatkih je Adria za petek že odpovedala najmanj štiri lete, tudi v Zürich, kamor bi moralo leteti eno od omenjenih letal. Ali bodo zagotovili nadomestno letalo, ni znano. Do številnih zamud in odpovedi letov je sicer prišlo že danes. Med drugim so potniki Adrie zaman čakali lete v Pariz, Kobenhavn in Amsterdam. Odpovedani so bili tudi leti v Bruselj, Tirano in Prago.

Slovenija Adria odpovedala let, ker so jih čakali izvršitelji in policija

Foto: Žurnal24 Adria Airways

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.