So zažigali stole?

Foto: Veronika Rupnik
Foto: Veronika Rupnik
Stečaj Javor Pohištva. Sindikat: Matična družba vloge pri sanaciji ni odigrala. Na cesto 200 ljudi?
Oglej si celoten članek

Pivka. “Tak razplet nas zelo žalosti, nismo ga pričakovali,” je novico o začetku stečajnega postopka družbe Javor Pohištvo včeraj komentiral Vasilij Križaj, predsednik sindikata Sinles v Javorju. Ker nova naročila so, se sprašuje, ali bo vodstvo zdravo jedro kam preneslo.

Bruno Komac, predsednik uprave Javorja, na naša vprašanja ni želel odgovarjati. Prek svoje tiskovne predstavnice je sporočil le, da je petkova odločitev koprskega okrožnega sodišča presenetila tudi vodstvo. V sindikatu pa so presenečeni prav nad ravnanjem matične družbe. Bojan Kramar, območni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, je ocenil, da bi matična družba s konverzijo svojih terjatev v postopku prisilne poravnave lahko pomagala rešiti hčerinsko družbo. Da za to ni bila zainteresirana, so nam dejali tudi nekateri upniki, ki bodo poleg delavcev potegnili najkrajšo. Prag uspešnosti prisilne poravnave je bil namreč za dva milijona evrov konverzij, samo matična družba pa je imela za 2,2 milijona evrov terjatev.
Verjetna pritožba uprave
Stečajna upraviteljica Ermina Bajuk nam je potrdila, da je sicer zelo verjetna pritožba uprave na sklep sodišča, neuradno zaradi postopkovne napake.

Na Karitas pripravljeni
Pomagali bomo z vsemi močmi. Predvidevam, da bo največja potreba po pomoči s hrano in šolskimi 
potrebščinami,” nam je zagotovila Julka Dekleva, vodja pivške Karitas, na kateri je zaradi zamujanja plač več Javorjevih delavcev pomoč že iskalo.

V javnost je prišla tudi neuradna informacija, da naj bi v Javor Pohištvu zažigali nekatere kose pohištva. Da je dobil takšne namige, nam je zgroženo potrdil tudi Kramar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.