Slovenija
228 ogledov

So zažigali stole?

Bruno Komac Veronika Rupnik
Stečaj Javor Pohištva. Sindikat: Matična družba vloge pri sanaciji ni odigrala. Na cesto 200 ljudi?

Pivka. “Tak razplet nas zelo žalosti, nismo ga pričakovali,” je novico o začetku stečajnega postopka družbe Javor Pohištvo včeraj komentiral Vasilij Križaj, predsednik sindikata Sinles v Javorju. Ker nova naročila so, se sprašuje, ali bo vodstvo zdravo jedro kam preneslo.

Bruno Komac, predsednik uprave Javorja, na naša vprašanja ni želel odgovarjati. Prek svoje tiskovne predstavnice je sporočil le, da je petkova odločitev koprskega okrožnega sodišča presenetila tudi vodstvo. V sindikatu pa so presenečeni prav nad ravnanjem matične družbe. Bojan Kramar, območni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, je ocenil, da bi matična družba s konverzijo svojih terjatev v postopku prisilne poravnave lahko pomagala rešiti hčerinsko družbo. Da za to ni bila zainteresirana, so nam dejali tudi nekateri upniki, ki bodo poleg delavcev potegnili najkrajšo. Prag uspešnosti prisilne poravnave je bil namreč za dva milijona evrov konverzij, samo matična družba pa je imela za 2,2 milijona evrov terjatev.
Verjetna pritožba uprave
Stečajna upraviteljica Ermina Bajuk nam je potrdila, da je sicer zelo verjetna pritožba uprave na sklep sodišča, neuradno zaradi postopkovne napake.

Na Karitas pripravljeni
Pomagali bomo z vsemi močmi. Predvidevam, da bo največja potreba po pomoči s hrano in šolskimi 
potrebščinami,” nam je zagotovila Julka Dekleva, vodja pivške Karitas, na kateri je zaradi zamujanja plač več Javorjevih delavcev pomoč že iskalo.

V javnost je prišla tudi neuradna informacija, da naj bi v Javor Pohištvu zažigali nekatere kose pohištva. Da je dobil takšne namige, nam je zgroženo potrdil tudi Kramar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.