Sobotni dopoldan na Gursu

Foto: Saša Despot Slovenija 15.01.2014 stavba, stavbe v Ljubljani, nepremicnine, stanovanja, stano
Delovne sobote. Gneča v pisarnah Gursa ne pojenjava – kdor je naročen, a termina ne potrebuje, naj to sporoči.
Oglej si celoten članek

Lastniki nepremičnin se lahko jutri odpravijo na geodetske uprave v Ljubljano na Cankarjevo cesto 1, v Kranj, Koper, Domžale in Maribor, tudi če niso naročeni. Za uvedbo delovnih sobot so se na Geodetski upravi RS (Gurs) odločili, "ker se število lastnikov, ki želijo urediti evidence o svoji lastnini, ne zmanjšuje". V katerih pisarnah bodo delali prihodnje sobote, pa bodo sporočali sproti.

Doslej se je na obisk Gursa naročilo skoraj 38.000 ljudi, dobra polovica jih še čaka na obravnavo. V tem tednu so se poleg zasedenih terminov v Cerknici, Kopru, Kranju, Litiji, Sežani, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Tolminu, Mariboru, Domžalah in Ljubljani vsi termini za naročanje zapolnili tudi v Radovljici in Logatcu. Zato na Gursu lastnike prosijo, naj jim sporočijo in sprostijo termin, če ga morda ne potrebujejo več.

Zgolj za informacije in pojasnila o podatkih z obvestil pa se lahko lastniki obrnejo tudi na 188 uslužbencev na informacijskih točkah na upravnih enotah, ki so bili v začetku tega tedna na izobraževanju na Gursu. ­

Ni treba vsega osebno

Podatke, ki so bili v register nepremičnin vneseni s popisom nepremičnin, lahko lastniki spremenijo sami na spletu. Po telefonu lahko uredijo vpis lastništva, če je ta že urejen v zemljiški knjigi ali je o tem vpisana plomba, da zadeva čaka na vpis. Prav tako lahko po telefonu naročijo obvestilo o informativnem izračunu davka, če vedo, da nepremičnine imajo, a obvestila zanje niso dobili.

Na Gurs pa bodo lastniki vsekakor morali, če želijo spremeniti lastništvo v bazi na podlagi pogodbe, spremeniti površine s skico prostorov in velikostjo ali dejansko rabo delov stavb s fotografijami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:39 7. Marec 2014.

    Gurs je pod določenim ministrstvom,naj odgovarja tudi minister

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.