Sodba v primeru Facebook umora v celoti potrjena

Foto: Anže Petkovšek Facebook umor
Sodba Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju je okrožno sodišče v Krškem septembra lani spoznalo kriva za umor na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor, je pravnomočna.
Oglej si celoten članek

Višji sodniki v Ljubljani so v celoti potrdili sodbo Okrožnega sodišča v Krškem, danes poroča Dolenjski list.

Facebook umor Padla je sodba: Olovec v zapor za 21 let in 11 mesecev, Kovač leto manj

Obtožnica je 20-letnega Olovca in 29-letnega Kovača bremenila, da sta februarja lani pri Podbočju surovo pretepla 26-letnega Andreja Cekuto, zaradi česar je ta kasneje umrl, napad pa objavila na družbenem omrežju Facebook. Septembra je sodišče v Krškem Olovca obsodilo na 21 let in 11 mesecev zaporne kazni, Kovača pa na eno leto manj.

Olovčev zagovornik se je pritožil, a je višje sodišče sodbo na prvi stopnji v celoti potrdilo, in sicer tako glede pravne kvalifikacije kot tudi višine izrečenih kazni.

Foto: Anže Petkovšek Facebook umor

"Obrazložitev sodbe se je dotaknila vseh vprašanj, ki sta jih navajala odvetnika, višje sodišče se je strinjalo z razlogi, ki jih je v prvostopni sodbi navajal senat, vse pritožbe so bile tako zavrnjene kot neutemeljene. Tako sta oba pravnomočno spoznana za kriva kaznivega dejanja umora in neupravičenega slikovnega snemanja z izrečenima kaznima 20 let in 11 mesecev zapora in 21 let in 11 mesecev zapora," so za Dolenjski list povedali na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:46 5. Februar 2018.

    Samo 20 let? Lepo se bosta obnašala in bosta zunaj veliko prej, zdrava, fit (j*, fitnes v arestu?!), z delovno …

  • 22:06 3. Februar 2018.

    zob za zob edina primerna kazen in s tem vzgled drugim - pika

  • 17:55 3. Februar 2018.

    Zdaj lahko dve desetletji snema.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.