Sodelovanje med policijama omejeno

Foto: Žurnal24 Kdaj bosta lahko policiji sodelovali bolj učinkovito?
Slovenija in Italija še vedno nista ratificirali sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju, zato posebna postaja za izravnalne ukrepe še ne more delovati dovolj učinkovito.
Oglej si celoten članek

Po vstopu Slovenije v schengen je na območju novogoriške policijske uprave začela delovati posebna postaja za izravnalne ukrepe, katere glavna naloga je odkrivanje in preprečevanje čezmejne kriminalitete. Sestavlja jo 30 policistov iz ukinjenih policijskih enot na Dobrovem, v Vrtojbi in Kobaridu ter postaje v Bovcu, ki so že do zdaj opravljali mejno kontrolo.

Kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške PU Dean Božnik, je postaja v dobrem mesecu od ustanovitve med drugim obravnavala osem tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, prijela nekoga po tiralici sodišča in pri čezmejnem prometu ugotavljala identiteto več kot 150 ljudi. Kljub temu pa njeno delo še ne more potekati dovolj učinkovito, saj sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju med Slovenijo in Italijo, ki sta ga konec avgusta lani podpisala notranja ministra Dragutin Mate in Giuliano Amato, Italija še ni ratificirala.

Preselitev postaje
Sicer pa se bo postaja, ki je trenutno nameščena v objektu nekdanjega mejnega prehoda v Rožni Dolini, zaradi neustreznih prostorov jeseni preselila v Miren, kjer je zdaj enota vodnikov službenih psov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.