Slovenija
1 ogledov

Sodelovanje med policijama omejeno

Kdaj bosta lahko policiji sodelovali bolj učinkovito? Žurnal24 main
Slovenija in Italija še vedno nista ratificirali sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju, zato posebna postaja za izravnalne ukrepe še ne more delovati dovolj učinkovito.

Po vstopu Slovenije v schengen je na območju novogoriške policijske uprave začela delovati posebna postaja za izravnalne ukrepe, katere glavna naloga je odkrivanje in preprečevanje čezmejne kriminalitete. Sestavlja jo 30 policistov iz ukinjenih policijskih enot na Dobrovem, v Vrtojbi in Kobaridu ter postaje v Bovcu, ki so že do zdaj opravljali mejno kontrolo.

Kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške PU Dean Božnik, je postaja v dobrem mesecu od ustanovitve med drugim obravnavala osem tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, prijela nekoga po tiralici sodišča in pri čezmejnem prometu ugotavljala identiteto več kot 150 ljudi. Kljub temu pa njeno delo še ne more potekati dovolj učinkovito, saj sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju med Slovenijo in Italijo, ki sta ga konec avgusta lani podpisala notranja ministra Dragutin Mate in Giuliano Amato, Italija še ni ratificirala.

Preselitev postaje
Sicer pa se bo postaja, ki je trenutno nameščena v objektu nekdanjega mejnega prehoda v Rožni Dolini, zaradi neustreznih prostorov jeseni preselila v Miren, kjer je zdaj enota vodnikov službenih psov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.