Sodišče čaka na dopolnitev vloge

Foto: Žurnal24 Na tržnici si kljub težavam še vedno prizadevajo za postavitev fiksne strehe, ki
Stečaj tržnice. Trideset dni manevrskega prostora za pogajanja. Po dopolnitvi vloge stečaj v treh dneh.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče je že pozvalo vodstvo Tržnice Maribor, naj dopolni predlog za začetek stečajnega postopka. "Odločitev o začetku stečajnega postopka je odvisna od vprašanja, ali in kdaj bo dolžnik vlogo dopolnil," so sporočili z mariborskega okrožnega sodišča.

Manevrski prostor?
Tako si je Aleksandar Jovanović, direktor tržnice, očitno pustil nekaj manevrskega prostora pred morebitnim oklicem stečaja, saj imajo za dopolnitev vloge 30 dni časa. V tem času pa se bodo še lahko, kot smo včeraj že poročali, pogajali z največjim upnikom tržnice, to je Hypo banka.

Za plače še imajo
Naj spomnimo, da se je omenjeno podjetje v večinski lasti Mestne občine Maribor odločilo za predlog stečaja, potem ko je že nekaj mesecev insolventno. "Preprosto ne moremo plačevati obroka lizinga, ki ga je podpisala prejšnja uprava. Nimamo pa blokiranih računov in tudi delavci so za zdaj redno dobivali plače," je pojasnil Jovanović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.