Slovenija
23 ogledov

Sodišče čaka na dopolnitev vloge

Na tržnici si kljub težavam še vedno prizadevajo za postavitev fiksne strehe, ki Žurnal24 main
Stečaj tržnice. Trideset dni manevrskega prostora za pogajanja. Po dopolnitvi vloge stečaj v treh dneh.

Okrožno sodišče je že pozvalo vodstvo Tržnice Maribor, naj dopolni predlog za začetek stečajnega postopka. "Odločitev o začetku stečajnega postopka je odvisna od vprašanja, ali in kdaj bo dolžnik vlogo dopolnil," so sporočili z mariborskega okrožnega sodišča.

Manevrski prostor?
Tako si je Aleksandar Jovanović, direktor tržnice, očitno pustil nekaj manevrskega prostora pred morebitnim oklicem stečaja, saj imajo za dopolnitev vloge 30 dni časa. V tem času pa se bodo še lahko, kot smo včeraj že poročali, pogajali z največjim upnikom tržnice, to je Hypo banka.

Za plače še imajo
Naj spomnimo, da se je omenjeno podjetje v večinski lasti Mestne občine Maribor odločilo za predlog stečaja, potem ko je že nekaj mesecev insolventno. "Preprosto ne moremo plačevati obroka lizinga, ki ga je podpisala prejšnja uprava. Nimamo pa blokiranih računov in tudi delavci so za zdaj redno dobivali plače," je pojasnil Jovanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.