Sodišče ni svetovalec

Foto: Žurnal24 Sodišče je opozorilo na napačne interpretacije. (Foto: Anže Petkovšek)
Afera Patria. Okrožno sodišče v Ljubljani poudarja, da sodišče ni nikoli svetovalec posamezne pravdne stranke.
Oglej si celoten članek

Sodišče se je s to izjavo odzvalo na različne interpretacije odločitve sodišča, da zavrne predlog za izdajo začasne odredbe o pogodbi z Rotisom. Nekateri mediji in politiki so sklep interpretirali kot dobro podlago za nadaljevanje postopka.

Okrožno sodišče v Ljubljani je 15. marca s sklepom zavrnilo predlog države proti Rotisu za izdajo začasne odredbe. Država je začasno odredbo predlagala v zvezi z nakupom oklepnih vozil Patria 8X8, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Ugotavljalo pogoje
Ponovno pojasnjujejo, da je okrožno sodišče glede na posredovane navedbe ugotovilo, da pogoji za izdajo začasne odredbe niso podani in je zato predlog upnice zavrnilo.

Vlada je v četrtek državnemu pravobranilstvu naložila, da do naslednje seje vlade pripravi tožbo za ničnost pogodbe s Patrio. Sklep ljubljanskega okrožnega sodišča, čeprav je to zavrnilo predlog vlade za izdajo začasne odredbe o izvrševanju pogodbe, je vlada namreč ocenila kot zelo dobro podlago za nadaljevanje postopka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.