Slovenija
15 ogledov

Sodišče ni svetovalec

Sodišče je opozorilo na napačne interpretacije. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Afera Patria. Okrožno sodišče v Ljubljani poudarja, da sodišče ni nikoli svetovalec posamezne pravdne stranke.

Sodišče se je s to izjavo odzvalo na različne interpretacije odločitve sodišča, da zavrne predlog za izdajo začasne odredbe o pogodbi z Rotisom. Nekateri mediji in politiki so sklep interpretirali kot dobro podlago za nadaljevanje postopka.

Okrožno sodišče v Ljubljani je 15. marca s sklepom zavrnilo predlog države proti Rotisu za izdajo začasne odredbe. Država je začasno odredbo predlagala v zvezi z nakupom oklepnih vozil Patria 8X8, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Ugotavljalo pogoje
Ponovno pojasnjujejo, da je okrožno sodišče glede na posredovane navedbe ugotovilo, da pogoji za izdajo začasne odredbe niso podani in je zato predlog upnice zavrnilo.

Vlada je v četrtek državnemu pravobranilstvu naložila, da do naslednje seje vlade pripravi tožbo za ničnost pogodbe s Patrio. Sklep ljubljanskega okrožnega sodišča, čeprav je to zavrnilo predlog vlade za izdajo začasne odredbe o izvrševanju pogodbe, je vlada namreč ocenila kot zelo dobro podlago za nadaljevanje postopka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.