Sodišče oprostilo Časarja

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Tožilki ni uspelo dokazati, da je pri odločanju ravnal naklepno.
Oglej si celoten članek

Koprsko okrožno sodišče je nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja oprostilo obtožb, da je storil kaznivo dejanje pri investicijah v Romuniji. Tožilstvu tako ni uspelo dokazati, da sta Časar in nekdanji delavski direktor Boris Marzi, ki je bil danes prav tako oproščen, pri odločanju ravnala naklepno.

Po devetih obravnavah je proces končan. Tožilka, ki je za oba predlagala štiri leta zaporne kazni, meni, da pomeni takšna odločitev sodišča zeleno luč drugim upravam za delovanje mimo nadzornih svetov. "Niti skupščina Luke niti nadzorniki niso odločali o dokapitalizaciji," poudarja.

Sodnica Tatjana Pavlovec je Luko Koper napotila na odškodninsko tožbo. Za škodo, ki jo je ugotovilo tožilstvo, je Luka v tožbi od Časarja in Marzija terjala poldrugi milijon evrov odškodnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:51 4. Oktober 2013.

    KATASTROFA.<br />se vid da nase sodstvo ni vredno pol p.. m vode

  • 10:47 4. Oktober 2013.

    No, pravna države še deluje, Ljublanska sodnica pa se naj gre malo učit svojim dostojnim in pametnim - kolegom, da …

  • 10:43 4. Oktober 2013.

    To je zraslo v tvoji zelnati glavi, titty, ne more vsem soditi ljublanska murgeljska cupra, da se bo posluževala svojih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.