Slovenija
10 ogledov

Sodišče oprostilo Časarja

Robert Časar Suzana Kos
Tožilki ni uspelo dokazati, da je pri odločanju ravnal naklepno.

Koprsko okrožno sodišče je nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja oprostilo obtožb, da je storil kaznivo dejanje pri investicijah v Romuniji. Tožilstvu tako ni uspelo dokazati, da sta Časar in nekdanji delavski direktor Boris Marzi, ki je bil danes prav tako oproščen, pri odločanju ravnala naklepno.

Po devetih obravnavah je proces končan. Tožilka, ki je za oba predlagala štiri leta zaporne kazni, meni, da pomeni takšna odločitev sodišča zeleno luč drugim upravam za delovanje mimo nadzornih svetov. "Niti skupščina Luke niti nadzorniki niso odločali o dokapitalizaciji," poudarja.

Sodnica Tatjana Pavlovec je Luko Koper napotila na odškodninsko tožbo. Za škodo, ki jo je ugotovilo tožilstvo, je Luka v tožbi od Časarja in Marzija terjala poldrugi milijon evrov odškodnine.

Komentarjev 7
  • vico 19:51 04.oktober 2013.

    KATASTROFA.se vid da nase sodstvo ni vredno pol p.. m vode

  • KLOBO 10:47 04.oktober 2013.

    No, pravna države še deluje, Ljublanska sodnica pa se naj gre malo učit svojim dostojnim in pametnim - kolegom, da ne bo spet bruhala neumnosti in prepisovala samo murgeljske sodbe !! : na neznanem kraju , ob neznanem času, z ...prikaži več neznanimi ljudmi, je prejel obljubo, da bo spejel denar za ....bla bla, bla....

  • KLOBO 10:43 04.oktober 2013.

    To je zraslo v tvoji zelnati glavi, titty, ne more vsem soditi ljublanska murgeljska cupra, da se bo posluževala svojih nočnih mokrih insinuacij, ki jih sanjajo Murgelaši: ljudi se ne obsoja na podlagi insinuacij: na neznanem kraju , ob neznanem ...prikaži večm času, z neznanimi ljudmi, je prejel obljubo, da bo spejel denar za ....bla bla, bla.... !! ...................... Jasen dokaz , da brez teh starčkov-stricev iz ozadja, ne gre je včerajšnje zasedanje kominterne v hotelu Slon, Pigmejec Milan murgeljček skupaj s Tošem in Bučarjem, le kaj so spet pogruntali, to da kongres PS odpade za nedoločen čas,