Sodnica na zatožno klop

Foto: Žurnal24
Mariborsko sodišče lahko začne postopek zoper sodnico iz Slovenskih Konjic, ki se ji ne prizna imuniteta. Očitajo ji tudi jemanje podkupnin.
Oglej si celoten članek

Parlamentarna mandatno-volilna komisija je glede zahteve Okrožnega sodišča v Mariboru o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnico z Okrajnega sodišča v Slovenskih Konjicah sklenila, da se sodnici imuniteta ne prizna in se kazenski postopek lahko začne, je po obravnavi na zaprtem delu seje povedal predsednik komisije Dušan Kumer.

Komisija tako predlaga državnemu zboru, da dovoli začetek kazenskega postopka proti sodnici Suzani Gril zaradi suma storitve kaznivih dejanj pri opravljanju sodniške funkcije. Gre za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in kaznivega dejanja jemanja podkupnine, je dejal Kumer.

V skladu s 134. členom ustave sodnik ne sme biti priprt, niti ne sme biti brez dovoljenja državnega zbora zoper njega začet kazenski postopek, če je osumljen kaznivega dejanja pri opravljanju sodniške funkcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.