Slovenija
13 ogledov

Sodnica na zatožno klop

Žurnal24 main
Mariborsko sodišče lahko začne postopek zoper sodnico iz Slovenskih Konjic, ki se ji ne prizna imuniteta. Očitajo ji tudi jemanje podkupnin.

Parlamentarna mandatno-volilna komisija je glede zahteve Okrožnega sodišča v Mariboru o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnico z Okrajnega sodišča v Slovenskih Konjicah sklenila, da se sodnici imuniteta ne prizna in se kazenski postopek lahko začne, je po obravnavi na zaprtem delu seje povedal predsednik komisije Dušan Kumer.

Komisija tako predlaga državnemu zboru, da dovoli začetek kazenskega postopka proti sodnici Suzani Gril zaradi suma storitve kaznivih dejanj pri opravljanju sodniške funkcije. Gre za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in kaznivega dejanja jemanja podkupnine, je dejal Kumer.

V skladu s 134. členom ustave sodnik ne sme biti priprt, niti ne sme biti brez dovoljenja državnega zbora zoper njega začet kazenski postopek, če je osumljen kaznivega dejanja pri opravljanju sodniške funkcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.