Sodnica ugodila tožilcem

Foto: Žurnal24
Balkanski bojevnik. Domnevni tihotapci Dragana Tošića za zapahi še vsaj dva meseca.
Oglej si celoten članek

Slaba dva meseca po razbitju 17-članske domnevno kriminalne mreže je na ljubljanskem sodišču že začel teči kazenski postopek zoper Dragana Tošića, domnevnega vodjo slovenske kokainske naveze, in njegove pajdaše.

Tožilci so sodnike z zbranimi dokazi očitno prepričali, naj začnejo presojati, ali se je združba povezala, le da bi tihotapila in preprodajala drogo. "Preiskovalna sodnica je povsem sledila tožilski zahtevi in 5. julija uvedla preiskavo," odgovarjajo iz tožilske skupine za pregon organiziranega kriminala, ki je predkazenski postopek privedla h koncu.

Po končani preiskavi pa bo tožilstvo, neuradno predvidoma že jeseni, najverjetneje vložilo obtožnico zoper Tošićeve domnevne tihotapce, ki naj bi delovali pod okriljem balkanskega narkokartela Darka Šarića.

Devet obdolžencev za zapahi ostaja vsaj še do konca avgusta, saj jim je bil pripor podaljšan. V hišnem priporu do takrat ostajajo trije, štirje pa bodo na morebiten začetek sojenja počakali na svobodi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.