Slovenija
19 ogledov

Sodnica ugodila tožilcem

Žurnal24 main
Balkanski bojevnik. Domnevni tihotapci Dragana Tošića za zapahi še vsaj dva meseca.

Slaba dva meseca po razbitju 17-članske domnevno kriminalne mreže je na ljubljanskem sodišču že začel teči kazenski postopek zoper Dragana Tošića, domnevnega vodjo slovenske kokainske naveze, in njegove pajdaše.

Tožilci so sodnike z zbranimi dokazi očitno prepričali, naj začnejo presojati, ali se je združba povezala, le da bi tihotapila in preprodajala drogo. "Preiskovalna sodnica je povsem sledila tožilski zahtevi in 5. julija uvedla preiskavo," odgovarjajo iz tožilske skupine za pregon organiziranega kriminala, ki je predkazenski postopek privedla h koncu.

Po končani preiskavi pa bo tožilstvo, neuradno predvidoma že jeseni, najverjetneje vložilo obtožnico zoper Tošićeve domnevne tihotapce, ki naj bi delovali pod okriljem balkanskega narkokartela Darka Šarića.

Devet obdolžencev za zapahi ostaja vsaj še do konca avgusta, saj jim je bil pripor podaljšan. V hišnem priporu do takrat ostajajo trije, štirje pa bodo na morebiten začetek sojenja počakali na svobodi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.