Sojenje Noviču: Merjenje "turistično"?

Foto: Anže Petkovšek Rekonstrukcija dogajanja na terenu v sojenju Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.
Foto: Anže Petkovšek Rekonstrukcija dogajanja na terenu v sojenju Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.
V ponovljenem sojenju Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je sodišče zaključilo dokazni postopek.
Oglej si celoten članek

Ob 13. uri sledijo zaključne besede tožilstva in obrambe. Še pred tem je sodišče danes ponovno zaslišalo nemška izvedenca, ki sta pojasnjevala sledi streljanja na Novičevih oblačilih in koži.

Predsednik sodnega senata Zvjezdan Radonjić je tudi prebral uradni zapisnik z nedavne rekonstrukcije dogajanja v času umora, ko so na terenu merili čas, ki bi ga Novič potreboval od doma do kraja umora. Merjenje je po besedah sodnika pokazalo, da bi za to potreboval od 11 do 14 minut, v realnem času, to je pred novoletnimi prazniki, ko je gneča večja, pa od 15 do 18 minut.

Po besedah sodnika je bil dejanski čas, ki ga je Novič imel na voljo, da pride na kraj umora in tega izvede, osem minut, to je od 19.31 do 19.39, po ugotovitvah vrhovnega sodišča, ki je ugodilo zahtevi za revizijo prvega sojenja, pa je bil ta čas še krajši, in sicer 6 minut, od 19.33 do 19.39, je navedel sodnik.

Ljubljana Tako izgleda, ko sodišče meri hitrost

"Dejansko dogajanje bi bilo hitrejše"

"Prav nikakršne meritve ne bi mogle spraviti časa znotraj šestih ali osmih minut," je dejal sodnik. S tem je odgovoril na očitke tožilstva, da je bila rekonstrukcija izvedena "preveč turistično". Tožilka Blanka Žgajner je namreč že takoj po rekonstrukciji ocenila, da bi se dejansko dogajanje najverjetneje odvijalo precej hitreje, kot se je v času merjenja.

Sodni senat je danes zavrnil tudi ostale dokazne predloge, med drugim predlog tožilstva, da sodišče postavi nova sodna izvedenca za balistiko in kemijsko stroko.

Milko Novič Vrhovno sodišče Milku Noviču prekinilo prestajanje zaporne kazni

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:52 16. April 2019.

    Mene pa zanima kakšni so naši strokovnjaki(po možnosti zaposleni na firmi ali drugje, v vsakem primeru plačani) in kljub vsemu …

  • 14:02 16. April 2019.

    Aro... težave imaš s pravopisom in nestrpnostjo ! Vprašajmo se drugače , kakšen strokovnjak naj oceni čas potovanja s kolesom …

  • Aro
    13:42 16. April 2019.

    Ko Zvijezdan Radonjić sodi Milku Joviću bo že vse prav. Kaj nede?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.