Sol in šunka zaščiteni

Foto: Suzana Kos piranska sol Foto: Suzana Kos piranska sol Foto: Suzana Kos piranska sol Foto: Suzana Kos piranska sol
Evropska komisija je v register zaščitenih označb porekla in zaščitenih geografskih označb uvrstila tudi dva slovenska izdelka.
Oglej si celoten članek
Evropska komisija je odobrila vnos štirih novih kakovostnih kmetijskih izdelkov v register zaščitenih označb porekla in zaščitenih geografskih označb. Med izdelki sta tudi slovenska prekmurska šunka in piranska sol. 
 

Piranska sol se pridobiva v solinah v Sečovljah in Strunjanu po več kot sedem stoletij starih metodah. Sol, ki se žanje vsak dan, se pobira na tanki podlagi biosedimenta, imenovanega petola, zaradi katere je bolj čista in bela. Prekmurska šunka je 20., piranska sol pa 21. proizvod iz Slovenije z označbo kakovosti na ravni Evropske unije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.