Sol Trader bo lahko nadaljeval pot

Foto: Žurnal24 Sol Trader je še vedno v slovenskih teritorialnih vodah.
Upniki ladje Sol Trader, ki je zaradi dolgov reškega ladjarja že nekaj tedno ustavljena v koprskem zalivu, so se dogovorili, naj ladja vseeno odpluje in s poslovanjem odplača dolgove.
Oglej si celoten članek

Preverili smo informacije, ki so krožile na Obali, da naj bi upniki zasegli ladjo Sol Trader, ki je že od začetka januarja prisilno zasidrana na koprskem sidrišču (najprej je bila zaustavljena sodno, nato pa tudi zaradi tehničnih pomanjkljivosti).

Kot nam je pojasnil Ivo Maraspin, vodja pomorske inšpekcije, so se upniki dogovorili, naj ladja vseeno odpluje in s poslovanjem odplača dolgove. Eden od upnikov se je celo odločil, da bo pomagal pri popravilu ladje. Ta pa bi morala prispeti v popravilo v pristanišče na terminal za živino že včeraj, vendar se to ni zgodilo, ker je vmes prispela druga ladja z živim tovorom in je zato imela prednost.

Sol Trader bo po predvidevanju Maraspina v pristanišče prispel jutri. Ko bo ladja usposobljena, jo bodo v Kopru natovorili, nato pa naj bi izplula proti Alžiriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.