Slovenija
15 ogledov

Sol Trader bo lahko nadaljeval pot

Sol Trader je še vedno v slovenskih teritorialnih vodah. Žurnal24 main
Upniki ladje Sol Trader, ki je zaradi dolgov reškega ladjarja že nekaj tedno ustavljena v koprskem zalivu, so se dogovorili, naj ladja vseeno odpluje in s poslovanjem odplača dolgove.

Preverili smo informacije, ki so krožile na Obali, da naj bi upniki zasegli ladjo Sol Trader, ki je že od začetka januarja prisilno zasidrana na koprskem sidrišču (najprej je bila zaustavljena sodno, nato pa tudi zaradi tehničnih pomanjkljivosti).

Kot nam je pojasnil Ivo Maraspin, vodja pomorske inšpekcije, so se upniki dogovorili, naj ladja vseeno odpluje in s poslovanjem odplača dolgove. Eden od upnikov se je celo odločil, da bo pomagal pri popravilu ladje. Ta pa bi morala prispeti v popravilo v pristanišče na terminal za živino že včeraj, vendar se to ni zgodilo, ker je vmes prispela druga ladja z živim tovorom in je zato imela prednost.

Sol Trader bo po predvidevanju Maraspina v pristanišče prispel jutri. Ko bo ladja usposobljena, jo bodo v Kopru natovorili, nato pa naj bi izplula proti Alžiriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.