Šola pred vrati, ravnateljice nimajo

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Zapleti. Prvi šolski dan bodo lahko imeli dve ravnateljici, nekoga tretjega ali pa bodo brez.
Oglej si celoten članek

Katera ravnateljica bo prvi šolski dan pozdravila 622 učencev Osnovne šole Šentjernej, en teden pred začetkom pouka še ni znano. Viktoriji Rangus mandat poteče konec meseca, postopek izbire pregleduje inšpekcija.

Najverjetneje bo v. d. 

“Izbrana ni bila nobena kandidatka, tako da bo ministrstvo imenovalo vršilca dolžnosti (v. d.) ravnatelja, za kar ima časa osem dni po poteku mandata,” je povedala Rangusova.

Takšno obvestilo je od Zdenke Krošelj, predsednice sveta šole, prejela tudi protikandidatka Tadeja Strmole, a je slednja dobila tudi sklep o imenovanju za ravnateljico s podpisi šestih članov sveta šole. “Na seji sveta 1. julija smo jo potrdili za ravnateljico, saj je bila na predhodnih tajnih volitvah izbrana s šestimi glasovi za, medtem ko je Rangusova dobila pet glasov,” nam je pojasnila Katarina Krek Hudoklin, predstavnica staršev v svetu šole.

 “Mislim, da je Rangusova dosegla svoj cilj, a se bom boril, da bi šolo vodil nekdo tretji, kar bi bilo najbolje – glede na to, da je kolektiv razklan,” nam je povedal župan Franc Hudoklin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.