Slovenija
24 ogledov

Šola pred vrati, ravnateljice nimajo

OŠ Šentjernej Jerca Božič Kranjec
Zapleti. Prvi šolski dan bodo lahko imeli dve ravnateljici, nekoga tretjega ali pa bodo brez.

Katera ravnateljica bo prvi šolski dan pozdravila 622 učencev Osnovne šole Šentjernej, en teden pred začetkom pouka še ni znano. Viktoriji Rangus mandat poteče konec meseca, postopek izbire pregleduje inšpekcija.

Najverjetneje bo v. d. 

“Izbrana ni bila nobena kandidatka, tako da bo ministrstvo imenovalo vršilca dolžnosti (v. d.) ravnatelja, za kar ima časa osem dni po poteku mandata,” je povedala Rangusova.

Takšno obvestilo je od Zdenke Krošelj, predsednice sveta šole, prejela tudi protikandidatka Tadeja Strmole, a je slednja dobila tudi sklep o imenovanju za ravnateljico s podpisi šestih članov sveta šole. “Na seji sveta 1. julija smo jo potrdili za ravnateljico, saj je bila na predhodnih tajnih volitvah izbrana s šestimi glasovi za, medtem ko je Rangusova dobila pet glasov,” nam je pojasnila Katarina Krek Hudoklin, predstavnica staršev v svetu šole.

 “Mislim, da je Rangusova dosegla svoj cilj, a se bom boril, da bi šolo vodil nekdo tretji, kar bi bilo najbolje – glede na to, da je kolektiv razklan,” nam je povedal župan Franc Hudoklin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.