Šolniki opozarjajo ministrico na zamude

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri izplačilih dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja prihaja do zamud, opozarja Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).
Oglej si celoten članek

V sindikatu so v petek pozvali ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec k zagotovitvi izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja. Hkrati so od nje zahtevali tudi javno pojasnilo, zakaj pri izplačilih prihaja do zamud, so sporočili iz Sviza.

Kot so navedli v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), so v marcu in aprilu prejeli opozorila članstva glede zamud pri izplačilu dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Po navedbah Sviza je nedopustno, da država v skladu s svojo obveznostjo iz zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19 ni zagotovila pravočasnega in sprotnega izplačila dodatka. Zato so kot odgovorno za zakonito delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov pozvali ministrico Simono Kustec, da takoj zagotovi izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmera. Pri tem zahtevajo izplačilo za dodatek za delo v rizičnih razmerah od januarja 2021.

Opomnili so, da zaposleni v dejavnosti vzgoje in izobraževanja svoje delo skrbno in vestno opravljajo v vzgojno-izobraževalnih zavodih z namenom, da bi vzgojno-izobraževalni proces čimbolj nemoteno potekal za vse otroke, učence in dijake. Pri tem pa so kljub spoštovanju vseh higienskih ukrepov in varnostnih meril ter navkljub temu, da se epidemija covida-19 postopno umirja, še vedno dnevno izpostavljeni tveganjem za morebitno okužbo, so še zapisali v sindikatu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:27 10. Maj 2021.

    Šolniki, ki ste se cepili, ne potrebujete nobenega dodatka, saj so cepiva po zagotovilu naših "strokovnjakov" najmanj 90% učinkovita. Zakaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.