Slovenija
105 ogledov

Šolniki opozarjajo ministrico na zamude

Učitelj z masko Profimedia
Pri izplačilih dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja prihaja do zamud, opozarja Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

V sindikatu so v petek pozvali ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec k zagotovitvi izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja. Hkrati so od nje zahtevali tudi javno pojasnilo, zakaj pri izplačilih prihaja do zamud, so sporočili iz Sviza.

Kot so navedli v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), so v marcu in aprilu prejeli opozorila članstva glede zamud pri izplačilu dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Po navedbah Sviza je nedopustno, da država v skladu s svojo obveznostjo iz zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19 ni zagotovila pravočasnega in sprotnega izplačila dodatka. Zato so kot odgovorno za zakonito delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov pozvali ministrico Simono Kustec, da takoj zagotovi izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmera. Pri tem zahtevajo izplačilo za dodatek za delo v rizičnih razmerah od januarja 2021.

Opomnili so, da zaposleni v dejavnosti vzgoje in izobraževanja svoje delo skrbno in vestno opravljajo v vzgojno-izobraževalnih zavodih z namenom, da bi vzgojno-izobraževalni proces čimbolj nemoteno potekal za vse otroke, učence in dijake. Pri tem pa so kljub spoštovanju vseh higienskih ukrepov in varnostnih meril ter navkljub temu, da se epidemija covida-19 postopno umirja, še vedno dnevno izpostavljeni tveganjem za morebitno okužbo, so še zapisali v sindikatu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Kirka 16:27 10.maj 2021.

    Šolniki, ki ste se cepili, ne potrebujete nobenega dodatka, saj so cepiva po zagotovilu naših "strokovnjakov" najmanj 90% učinkovita. Zakaj potem dodatki?