Sortirnica jeseni

Foto: Tomaž Štular
Foto: Tomaž Štular
Jesenice. Jutri položitev temeljnega kamna na Mali Mežakli.
Oglej si celoten članek

Nova sortirnica mešanih komunalnih odpadkov na Mali Mežakli naj bi bila nared konec jeseni, pred jutrišnjo položitvijo temeljnega kamna napovedujejo pri jeseniški občinski upravi. Investicija je težka 2,5 milijona evrov, občina je koncesijo podelila podjetju Ekogor, sortirnica pa predstavlja prvo fazo celovite obdelave mešanih odpadkov.

Na Mali Mežakli so sicer lani začeli tudi prilagajanje odlagališča, ki predvideva prestavitev vstopne ploščadi, gradnjo upravnega objekta, pralne ploščadi, tehtnice in izvedbo plinovodnega priključka. Za priključitev na električno omrežje bosta potrebna tudi srednjenapetostni vod in transformatorska postaja. Sortirnica bo prvotno zaposlila do devet novih delavcev, v drugi fazi razvoja odlagališča za biološko obdelavo odpadkov pa še enkrat toliko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:22 18. Junij 2012.

    Kljub temu,da smeti na Jesenice pol Slovenije je komunala za občane ena najdražjih pri nas.Ker mamo nesposobno občinsko upravo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.